Lördagen 1 april kl 16.00 Festsalen Grönevångs Torg 2

Balkan Trubaci Skandinavija - festlig blåsarfest!


Du kommer inte närmare känslan på en romsk balkansk bröllopsfest än så här! Balkan Trubaci Skandinavija är de bästa balkan-blåsarna som finns i vår del av Europa. Virtuos, själfull och medryckande musik som passar väldigt bra till dans och fest.

Bandet bildades i Trollhättan av romska musiker med ursprung i södra Serbien, en region som har en stark blåsmusiktradition. Orkestern består av trumpeter, saxofon, tenorhorn, tuba och tapan (en traditionell trumma, med ett karaktäristiskt smattrande och dånande ljud).

Repertoaren består av romsk och balkansk folkmusik, och stilen är djupt rotad i traditionen, men samtidigt improvisatorisk och spontan, med referenser till såväl turkisk musik som världsmusik och jazz. Musiken finns inte på noter, man arrangerar istället låtarna i realtid genom intuitiv kommunikation.

Om ni har sett Kusturicas filmer, eller besökt Guca-festivalen i Serbien, så vet ni vad ni har att vänta er: vackra melodier, mäktiga klanger och rytmer som man omöjligt kan stå stilla till. En äkta balkan-upplevelse, här i Sverige!

Fri entré