Dilanê

Balkan och toner från Mellanöstern med inslag av jazz och nordiska klanger. 

Saman Alias klarinett, zurna-duduk 
Eric Arellano sax 
Johan Ericsson keyboard
Rickard N Jokela elbas
Isac Cronholm trummorSaman Alias föddes i Sulemanyah i Kurdistan, norra delan av Irak. Han är del av den kurdiska, arabiska och turkiska traditionen och spelar västerländsk klarinett, turkisk zurna och armenisk duduk. Saman kompletterade sin utbildning på Folk- och världsmusiklinjen på Göteborgs musikhögskola. Han har gjort stor succé sedan han kom till Sverige och samarbetar med många musiker både svenska och invandrade musiker. Han är också verksam som kompositör. 

Nu kommer han med sin egen grupp Dilanê som består av 5 medlemmar, alla med sin egen musikaliska bakgrund inom jazz, balkan, funk/fusion och världsmusik vilket har resulterat i ett eget sound bestående av tunga groove, spännande harmonier och virvlande melodier. Den största styrkan är samspelet mellan medlemmarna som låter musiken ta nya vägar under varje konsert. 

Bandet har varit verksamt sedan 2008 och har sedan dess spelat vid en rad olika evenemang, festivaler och turnéer inklusive en turné till Kurdistan med konserter, workshops och tv-framträdande.

Dilanê passar lika bra för den som vill sitta ner och njuta av en konsert som för den som vill dansa till svetten rinner och fötterna glöder! Den 8 september blir det konsert & balkandansparty på Andersberg!


Mer info
https://www.youtube.com/watch?v=Edv2gFTgsbA